Ce este aerul de stup?

Simfonie de arome sau un buchet imens din toate florile strânse împreună care încântă întreaga noastră ființă.
Produs asemănător unui cocktail dar un cocktail aerogen apiterapeutic complex cu arome de polen proaspăt sau fermentat până la nivelul de păstură, nectar din flori, rezine si balsamuri din propolis.
Ansamblul energetic activ al elementelor aerului atmosferic și compușilor organici volatili proprii. Prin compoziția armonică între acestea două, Aerul de Stup egalează, ca și performanță terapeutică, alte cure naturiste de tipul,,băilor de aer,, cum sunt anumite mofete, saline, saune, bioclimatul marin sau cel de altitudine, montan.
Foarte bun remediu alternativ pentru perioadele de acalmie sau acute din afecțiunile respiratorii și tegumentare prin efectul analeptic respirator, modulator pentru sistemul imunitar și tonifiant sistemic.

Continut

⦁ Esenta de propolis
⦁ Esenta de miere
⦁ Esenta de ceara de albine
⦁ Esente florale
⦁ Emisiile glandulare (Nasonov) ale albinelor
⦁ Componente de baza ale aerului atmosferic : oxigen, dioxin de carbon, azot vapori de apa…
⦁ Toate celelalte produse ale albinelor :esente de laptisor de masa, venin de albine,polen, pastura, corpul insusi al albinei…..

⦁ Aerul de Stup a fost prima dată remarcat pentru proprietățile sale terapeutice încă din anii 1950, în Ungaria, de către apicultorii aflați în pastoral care dormeau în camioanele apicole și respirau astfel din plin aroma stupilor.
În Ucraina exista o variantă ,,pasivă,, foarte atractivă de folosire a Aerului de Stup prin intermediul unor căsuțe apicole (care imită în mic camioanele apicole folosite în pastoral de apicultorii profesioniști
În 1952, Th. Jachimowicz, Viena, Austria, se vindecă spontan de rinita alergică de care suferea, la primul lui contact, ca apicultor începător, cu un stup de albine.
Primul aparat care extrage în mod activ aerul de stup a fost realizat de familia Heinrich Huttner, în Pilstein, Austria, în 1987.
Din 1989 ei au început să folosească acest aparat în scop terapeutic.
Germanii Johann-Hans Musch, Gerhard Goldsche și Jurgen Schmiedgen au perfecționat metoda care a fost transmisă la mai mulți apicultori din Germania( Congresul Apiterapie-Passau, 2007), apoi și în alte țări : România, Spania…
În România, inginerii Adrian Martinescu și Ionel Togan ( în urma unei idei preluate din Franța de către Dr. Ștefan Stângaciu de la apicultorul James Poulain) au ameliorat sistemul austro-german de extracție, mutând ventilatorul silențios în exteriorul stupului.
Acest fapt dă posibilitatea așezării pacientului lângă ventilator, la distanță de stup, și folosirii Aerului de Stup, în scop terapeutic, prin intermediul unor măști faciale adaptate pentru respirația în aer liber.

 

Pentru a realiza acest tip de terapie este necesara constructia unei incaperi ecologice din lemn, in exteriorul careia se vor amplasa stupii, iar printr-un sistem de tuburi aerul va patrunde in interiorul camerei. Pacientul poate sa inspire acest aer folosind o masca sau se poate relaxa pur si simplu in acea camera plina cu aer de stup. Pentru a imbunatati calitatea curativa a aerului se pot pune in acea camera propolizatorul, rame cu fagure si cu miere, lumanari pentru aromaterapie.